Naše Děcka bodovala v Buchlovickém slavíčkovi

09.02.2011 10:50

Pěvecká soutěž malých slavíčků, která proběhla 30. ledna 2011, se poprvé uskutečnila v novém zrcadlovém sále zrekonstruované staré školy v Buchlovicích.  Zpívající děti doprovodila cimbálová muzika Rubáš pod vedením Víti Preclíka. Zúčastnilo se 15 dětí, které byly rozděleny do 3 kategorií.

V porotě zasedli: Radim Snopek (ředitel buchlovické pobočky ZUŠ Uh. Hradiště a houslista CM Dolina), Jana Kučerová (učitelka nejen buchlovické ZUŠ a dlouholetá vedoucí Hradišťánku), Stanislav Haloda (učitel buchlovické ZUŠ), František Ilík (známý hudebník CM Burčáci) a místní Michaela Kyliánová (vedoucí Folklorního studia Buchlovice).

Porota rozdala 1. místa

  1. kategorii – (mateřská školka) – Aničce Kropáčové a Janíčkovi Večeřovi
  2. kategorii -  (1.-2.třída) – Pavlíně Šedové
  3. kategorii – (3.-5. třída) – Elišce Hruškové

Zvláštní ocenění poroty získal: Václav Raštica, Katka Jurnyklová a Martin Šilhavík

Cenu cimbálové muzika jednohlasně získala Pavlína Šedová.

Podle slov předsedy poroty měli její členové nejvíce práce za poslední léta. Kvalita malých zpěváčků roste, objevili se i nové tváře a porota jen velmi těžce vybírala.

Děkujeme Keramice Kampanela za medaile a hrníčky pro vítěze, městysi Buchlovice za ceny pro vítěze a všechny zúčastněné děti., cimbálové muzice Rubáš za doprovod a Jarkovi Crlovi za moderování celého pořadu. A všem přejeme radostné zpívání, vždyť „S písničkou je přece krásně …“

—————

Zpět


Kontakt

Lenka Rašticová

rasticova@volny.cz

Děcka z Buchlovic o.s.
Brněnská 16
Buchlovice 687 08


737 285 333